Ta mig till nordtool.se

Välkommen till Nordtool AB

Nordtool Ab startade 1971 med att tillverka trä-kuttrar inom Sandvik företagen. Sedan dess har Nordtool utvecklats till en ledande tillverkare av alla typer av produktionsverktyg för verkstads- och plastindustrin.

Den positionen har Nordtool nått genom en konsekvent satsning på välutbildad personal, en modern maskinpark och ny CAD/CAM-teknik för konstruktion och produktion. Nordtool har 21 anställda och ingår sedan 1977 IVAB-koncernen.

Ring oss Skicka E-post Vägbeskrivning

Framtidens teknik

Nordtool Ab konstruerar och tillverkar produktionsverktyg för verkstads - och plastindustrin. När Nordtool startades var våra verktygsmakares yrkesskicklighet det avgörande för kvaliteten hos våra produkter. Deras skicklighet är fortfarande vårt företags viktigaste resurs.

Det nya är de verktyg de arbetar med: CAD/CAM och CNC. Hos Nordtool finns redan framtidens teknik. Den finns i vår maskinpark, som är uppbyggd av de bästa maskiner vi hittat på marknaden. Den finns integrerad i varje led i vår produktion, som helt är datorstödd. Den finns i vårt kvalitetssäkringssystem.

Vår satsning på CAD/CAM-teknik har gett oss unika möjligheter att konstruera, utveckla och producera verktyg och verktygsdetaljer i vilka former och figurer som helst. Samma avancerade teknik styr också våra CNC-maskiner.

Den tekniken har gett Nordtool ett försprång. Våra kunder märker det genom kortare ledtider, högre kvalitet och maximal precision. Det försprånget tänker vi på Nordtool behålla. Vi gör det genom en fortsatt satsning på den nyaste tekniken, på de modernaste maskinerna och på ständigt växande kompetens hos vår personal.