Vi söker en teknisk säljare/försäljningsansvarig

Vi söker en teknisk säljare/försäljningsansvarigVill du arbeta med försäljning av verktygs- och legotillverkning i världsklass?
Nordtool är leverantör av mekaniska komponenter tillverkade genom skärande bearbetning och har en hypermodern verkstad med den senaste tekniken. Nu söker vi dig som vill ta vår affär till nästa nivå!

Som försäljningsansvarig/teknisk säljare blir du en nyckelperson i företaget med stor möjlighet att påverka bolagets utveckling. Verksamheten utgår från Öjebyn, Piteå och kunderna finns främst i Sverige men du har hela Norden som ditt arbetsfält. Du planerar och driver ditt proaktiva säljarbete självständigt. Arbetsuppgifterna innebär att granska och tolka förfrågningsunderlag, kundkrav, våra egna krav och lagkrav. Vidare ansvarar du för att göra noggranna kalkyler och bereder förfrågningar för att utfärda offertförslag.

Du bearbetar befintliga såväl som nya kunder och ansvarar även för att upprätta underlag för tidplaner, betalningsplaner, resurser, inköp och kontrollprogram. I dina arbetsuppgifter ingår det också att vara väl insatt i Nordtools kvalité- och miljöledningssystem, ha förståelse för arbetsmiljö och AFS- föreskrifter. Vidare kommer du även att bevaka utvecklingen inom ditt marknadsområde. Stationering är med fördel i norra Sverige men vi är öppna för förslag.

Vi söker dig som har en teknisk grundutbildning med erfarenhet från industrin.
För att lyckas i rollen är du van vid att arbeta i en bred roll med många olika arbetsuppgifter. Du arbetar på ett relationsbyggande sätt med dina kunder då det är till dig de kommer vända sig för konsultation. Vidare är du stabil, initiativtagande, resultatorienterad och med ditt goda sinne för planering har du alltid kunden i fokus.
Har du tidigare arbetat med skärande bearbetning, som säljare eller kalkylator ser vi det som meriterande.
Vi ser gärna att du är finsktalande eftersom vi har kunder i Finland, men det är absolut inget krav.
Att du har ett genuint intresse för teknik och försäljning utgår vi ifrån!

Vårt erbjudande: Företagskulturen är familjär, allas arbete är lika viktigt och därför värdesätter vi en positiv inställning och en stolthet i det arbete som du utför lite extra. Vi tror att vi utvecklas positivt genom ödmjukhet, respekt, ärlighet, passion och genom att vara nytänkande. Mål som det bara är möjligt att uppnå genom engagerade medarbetare. Som försäljningsansvarig/teknisk säljare kommer du att ha ett nära samarbete med dina kollegor och goda utvecklingsmöjligheter inom IVAB-koncernen.

Eftersom vi ägs av familjeföretaget IVAB blir du även en del av något större. Inom IVAB-gruppen är vi flexibla och har snabba beslutsvägar. Du får ett stort eget ansvar, arbetar självständigt och kan ta egna initiativ.
Du kommer att tillhöra ett familjärt team med erfarna och kompetenta kollegor.
På Nordtool värderar vi en god arbetsmiljö och det är viktigt för oss att du har en bra balans mellan arbetsliv och fritid.

Om det låter intressant, vill vi ha din ansökan senast den 11 december 2023. Denna rekrytering sköts av Rätt Rekrytering & HR, men du blir direkt anställd av oss. Klicka här för att komma till ansökan. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
Merja Kenttälä, rekryteringskonsult, Rätt Rekrytering & HR, tel. 076-866 22 77.

Nordtool AB grundades 1971 med att tillverka trä-kuttrar inom Sandvik-företagen. Sedan dess har vi utvecklats till en ledande tillverkare av alla typer av produktionsverktyg för verkstads-, plåt- och plastindustrin. Den positionen har vi nått genom en konsekvent satsning på välutbildad personal, en modern maskinpark och CAD/CAM-teknik för konstruktion och produktion. Vi tillverkar avancerade komponenter i fleroperationssvarvar och enklare detaljer genom automatsvarvning, i små eller stora volymer. Vår samlade kunskap och unika maskinpark i kombination med en kvalitetskontrollerad tillverkning gör att vi kan hålla korta leveranstider och leverera produkter av hög kvalitet till våra kunder.
Nordtool har drygt 20 anställda och ingår sedan 1977 i IVAB-koncernen.