Ledande tillverkning av produktionsverktyg

Nordtool startade 1971 med att tillverka fräskuttrar till Sandvik-företagen. Sedan dess har vi utvecklats till att bli en ledande tillverkare av alla typer av produktionsverktyg för verkstads-, plåt- och plast-industrin. Vårt mål har alltid varit ha nära, personliga och långsiktiga relationer. Då mår alla bra. Välkommen du också!

Verktygsmakare & stålproffs i 50 år

1971 tillverkades det allra första frässtålet till Sandvik och la grunden till det vi kan erbjuda idag. I med- och motgångar har vi haft äran att bidra till världen på vårt sätt. Och det är vi inte så lite stolta över!

Ner för mer

VERKTYGSTILLVERKNING I VÄRLDSKLASS

 

På Nordtool tillverkar vi verktyg, maskindelar och komponenter till flera olika industrier. Vi har även legotillverkning av komponenter. Vi kan ta hand om hela processen, från konstruktion av gjutgods till svarvning och fräsning. Vi har ett tätt samarbete med svetsavdelningen från IVAB, vilket gör att vi kan hålla korta ledtider och garanterat hög kvalitet på våra produkter.

VÅRA TJÄNSTER

Speciallösningar

Speciallösningar

Oavsett om du söker komponenter för flygindustrin, fordonsindustrin eller elektronikindustrin kan vi leverera en komplett lösning.

Legotillverkning

Legotillverkning

Behöver ni mindre serier av era metallprodukter så har ni kommit rätt. På Nordtool utför vi legotillverkning för verktyg och maskindelar.

Konstruktion

Konstruktion

Med den senaste CAD-tekniken och många års erfarenhet kan Nordtool erbjuda en mängd olika konstruktionslösningar för era tillverkningsbehov.

Maskindelar

Maskindelar

Nordtool erbjuder tillverkning och bearbetning av maskindelar, delar till nya kompletta maskiner samt ingående delar till automationsutrustning.

Avancerade komponenter

Avancerade komponenter

Specificera vad du vill ha så fixar vi! På Nordtool gör vi avancerade metallkomponenter i små- och mellanstora serier.

Fräsning

Fräsning

På Nordtool erbjuder vi fräsning i alltifrån mjukt och hårt material till härdat stål. 3D-fräsning, CNC-fräsning, bäddfräsning och kuggfräsning.

Svarvning

Svarvning

Våra datorstyrda och automatiserade stålsvarvar har hög effektivitet och precision för ett perfekt slutresultat.

HYPERMODERN VERKSTAD MED DEN SENASTE TEKNIKEN

Men vi har också ett gäng med gamla fantastiska trotjänare till maskiner.