Start » Om oss

Verktygsmakare & stålproffs sedan 1971

Nordtool är en ISO- och miljöcertifierad tillverkare inom skärande bearbetning. Vi arbetar främst med nytillverkning och reparation av verktyg, maskindelar och avancerade komponenter i bland annat stål, gjutjärn och aluminium.

Kärnan för oss har alltid varit, och är fortfarande, medarbetarnas yrkesskicklighet. Vi ser professionalitet och kunskap som avgörande för kvaliteten hos våra produkter. Vårt team är vår viktigaste resurs med stående ambitioner att alltid leverera toppresultat. Därför är vi konsekventa på att utbilda och utveckla vår personals skicklighet.

Vi har en modern maskinhall med både de senaste maskinerna men även gamla trotjänare som år efter år bearbetar stålet på ett förstklassigt sätt. På Nordtool arbetar kunniga och yrkesskickliga konstruktörer, verktygsmakare, produktionstekniker, verkstadsledare och kalkylatorer. Vi är ett stabilt och expansivt företag med kunnig personal, hög teknisk kompetens och många uppdragsgivare inom flera olika branscher.

Vi vet också hur viktigt det är med snabba leveranser och korta ledtider. Därför samarbetar vi ofta med svetsavdelningen på IVAB.

När du anlitar oss får du inte bara en kall och hård slutprodukt i din hand. För oss är den personliga kontakten och löftet om att vi levererar något mer det som driver oss framåt. Varje leverans och varje kundkontakt är det viktigaste vi har.

Nordtool är en del av något större. Välkommen till IVAB-koncernen!

Det som började med en liten rörläggningsfirma i byn Roknäs utanför Piteå 1947 har sakta men säkert vuxit sig större.

IVAB-koncernen består i dagsläget av huvudkontoret i Piteå, 9 filialer runt om i landet, dotterbolagen Nordtool AB och NIAB samt senaste tillskottet på VVS: servicekontoret i Kristianstad. Koncernen har ca 300 anställda och den årliga omsättningen uppgår till ca 500 MSEK. Läs gärna mer om IVABs berättelse här.

Vi har fyllt 50 år!

Nordtool AB startade sin bana 1971 med tillverkning av träkuttrar inom Sandvik-företagen.

1977 köptes vi av AB Infjärdens Värme (IVAB) och har varit ett av deras dotterbolag sedan dess. Vår verkstad och kontor ligger i Öjebyn, ett par kilometer från Piteå centrum.

Den första maskinen som köptes in var en maffig fräs från Arenco. Sedan dess har det hänt mycket, i vår framstående satsning har vi nu en modern maskinpark och förlitar oss till stor del på dagens högteknologiska CAD/CAM-teknik för konstruktion och produktion och har intagit en ledande position inom konstruktion och tillverkning av produktionsverktyg för verkstads- och plastindustrin.

 

 

 

 

Den allra första maskinen som fanns hos Nordtool. Står nu som ett monument utanför vår verkstad.

Den första kuttern/frässtålet vi tillverkade till Sandvik.

Del av nuvarande verkstad.